Kees Bakker (geb. 1945) studeerde theologie in Kampen en was redacteur van De Waarheid. Hij schreef cultuurhistorische essays en reisboeken. Hongarije had zijn bijzondere belangstelling. Kees is in mei 2006 overleden aan de gevolgen van longkanker.
Via deze site hebt u toegang tot een reeks essays die hij over de geschiedenis van dit land schreef.

De artikelen op deze site zijn per historische periode geordend. Zoek je een kort overzicht van de geschiedenis van Hongarije, klik dan op ‘Een korte geschiedenis van Hongarije’ in het inleidende hoofdstuk. Zoek je een interessant onderwerp voor een artikel, een scriptie of een proefschrift, klik dan op ‘Aan de geschiedenis van Hongarije schrijven’ in het inleidende hoofdstuk.
Wil je dieper in de geschiedenis van Hongarije duiken, lees dan het boek dat Kees Bakker hierover schreef. Je kunt het downloaden via Nieuws of Boeken.

De laatste jaren schreef Kees Bakker een aantal onorthodoxe artikelen over nationalisme en antisemitisme in de eerste helft van de 20ste eeuw. Je vindt ze in het hoofdstuk nationalisme.

Ga je op vakantie naar Hongarije, doe dan je voordeel met de routebeschrijvingen.
Duizend jaar voor Christus ontstond er een route die de Adriatische Zee en de Noordzee en Oostzee met elkaar verbond. Deze handelsweg, bekend als de barnsteenroute, die door het westen van Hongarije liep, bleef vele eeuwen in gebruik en speelde een grote rol in de beschaving van Europa. De beschrijving van gedeelten ervan vind je in het hoofdstuk barnsteenroute.

Je kunt de artikelen van deze site vrij gebruiken, als je de bron vermeldt. Voor commerciŽel gebruik is de voorafgaande schriftelijke toestemming van de nabestaanden nodig.

Veel leesplezier!